Taiteilijakuvien kollaasi

Taiteilijaesittelyt

Suomen tarinat -hankkeeseen on valittu seuraavat taiteilijat. Heidän teoksensa ovat esillä jaksottain huhtikuusta 2023 elokuuhun 2024 Mannerheim-museossa, Kulttuurikeskus Caisassa, Helinä Rautavaaran museossa, Vantaan taidemuseo Artissa ja Gallen-Kallela Museossa. Lue lisää taiteellisesta osuudesta tästä.

Özgü Gündeşlioğlu is a Turkish material-based artist working in Helsinki. She enjoys drifting in the crafting process, gathering and repurposing the material. Mainly ceramic, but also textile and unfired clay lead her practice. Her works revolve around experiments, playfulness, interfaces, plasticity and collaborative practices.

Photo of the artist Özgü Gündeşlioğlu
Photo by Gladys Camilo

Harold Hejazi, who Fennicised his name in 2020 to Harriharri, is a Canadian artist and game designer currently living in Helsinki. In recent years, he has been using the medium of video games for live cinematic storytelling that examines issues of race, marginalisation, and contemporary multiculturalism in Finland.

Picture of Harold Hejazi
Photo by Jacob J. Buchard

Spartak Khachanov is a multimedia artist from Ukraine. He works in various media, including sculpture, installation, painting, VR AR 3D, photography, video, animation and sound. He is a political refugee and artist in exile living and working in Finland. During his asylum-seeking period, he lived in the Vantaa refugee center for two years.

After an exhibition during his studies at the Kiev Academy of Fine Arts and Architecture in Dec 2018 – Jan 2019, he was faced with growing threats to his art, life and well-being from far-right forces in Ukraine. Starting with threats from a professor at the Academy, nationalist groups, in particular the notorious group C14, threatened his life. Artistic organizations in Finland intervened, and brought him to Helsinki, where he was a MOBILE Resident at HIAP until January 2020. His work is funded by Kone Foundation and the Finnish Cultural Foundations.

Photo of the artist Spartak Khachanov

Mia Malviniemi on koreografi, tanssija, pilates-ohjaaja ja puutarhuri. Malviniemi on valmistunut tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1996. Mia on suunnitellut kymmeniä tanssiteoksia ja tehnyt useita koreografioita musikaaleihin, oopperaan ja teatteriin. Vuonna 2011 Mia oli perustamassa Malviniemi Company tanssiryhmää ja hän toimii ryhmän taiteellisena johtajana. Malviniemen taiteellisissa töissä yhdistyy usein nykytanssi ja elävämusiikki, joista mainittakoon Moments from K-teos, joka toteutettiin yhteistyössä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa tanssiryhmän 10-vuotisjuhlavuonna 2021.

Kuva taiteilija Mia Malviniemestä

Mervi Junkkonen on dokumenttielokuvaohjaaja ja leikkaaja, joka työskentelee sekä Suomessa että Ruotsissa. Hän on valmistunut elokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2005 ja on vuosien varrella ohjannut kymmenkunta elokuvaa ja leikannut lukuisia dokumentti- ja fiktioelokuvia. Junkkonen on voittanut mm. Risto Jarva -palkinnon elokuvallaan Hiljainen tila (2005) ja saanut kolme leikkauksen Jussi-palkintoa. Viime vuosina hän on ottanut askelia videotaiteen suuntaan ja pitänyt näyttelyitä Ruotsissa.

Mervi Junkkonen ja Mia Malviniemi ovat aikaisemmin tehneet yhdessä lyhyen tanssielokuvan nimeltä Roots (2017).

Kuva taiteilija Mervi Junkkosesta
Photo by Natasha Dahnberg

Sara Moayed is a multidisciplinary artist-designer. Her work incorporates textiles, wooden furniture, light installations and ceramics to investigate and overlay the intricate geometries within cross-cultural crafts. She describes her creativity as stemming from the nomadic nature of her life. 

Photo of the artist Sara Moayed
Photo by Mimi McPartlan

nadiye on v. 2021 valmistunut korutaiteen, installaation ja kuvanveiston parissa työskentelevä kuvataiteilija. nadiye debytoi nuoret 2019 -näyttelyssä, jossa hänet palkittiin maecenas killan ylimääräisellä nuoren taiteilijan stipendillä. 

Photo of the artist nadiye

Ennisofia Salmela Flores on kiinnostunut taiteesta prosessina, performanssina ja ajattelun välineenä. Teksti ja vuorovaikutus ovat läsnä hänen taiteellisessa työskentelyssään. Hän on maalannut muraaleja ja pitänyt näyttelyitä sekä performatiivisia esityksiä niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Tällä hetkellä Ennisofia työskentelee Argentiinassa luonnon tieteellisen ja lapsenomaisen havainnoinnin välimaastossa sekä tutkii kirjaa taideteoksena.

Kuva taiteilijasta Ennisofia Salmela Flores

Mia Seppälä on suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti performanssin, valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa. Hänen teostensa aiheet käsittelevät ja kommentoivat usein olemassa olevia sosiokulttuurisia rakenteita ja vakiintuneita menettelytapoja. 

Seppälän julkisia projekteja ja mediainstallaatioita on nähty viimeksi hänen perustamassaan ei-kaupallisessa taidetilassa Itä-Helsinkiläisessä kauppakeskuksessa vuosina 2019–2022, Salon Taidemuseossa ja Suomen Valokuvataiteen Museossa 2022.

Seppälä viimeistelee parhaillaan jatko-opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, josta valmistui kuvataiteen maisteriksi 2017. 

Taiteilija Mia Seppälän valokuva